skip to Main Content

Καλώς Ήρθατε

Σε ένα νέο υπερσύγχρονο και πλήρως εξοπλισμένο καρδιολογικό ιατρείο, στο κέντρο της Ελασσόνας !!!

Επικοινωνήστε Μαζί Μας

Email: g_natsios@yahoo.gr
Τηλέφωνο: 24930 22622
Κινητό: 6973 827 685
Διεύθυνση: 6ης Οκτωβρίου 84, Ελασσόνα (Δίπλα στο Ταχυδρομείο )
Ωράριο Λειτουργίας

Δευτέρα - Παρασκευή : 08:30 - 14:00 & 17:30 - 21:00

Σάββατο : 08:30 - 13:30

Βρείτε μας στο Χάρτη

24930 22622 6973 827685 g_natsios@yahoo.gr
Triplex Καρδιάς

Το υπερηχοκαρδιογράφημα (triplex καρδιάς) αποτελεί μια μη επεμβατική εξέταση με την οποία -χρησιμοποιώντας ηχητικά κύματα υψηλής συχνότητας (υπερήχους)- απεικονίζονται οι ανατομικές δομές της καρδιάς (τοιχώματα, κοιλότητες, βαλβίδες, μεγάλα αγγεία και περικάρδιο) και εκτιμάται η λειτουργικότητά της (κλάσμα εξώθησης, τμηματικές υποκινησίες, διαστολική λειτουργία, ροές και ενδοκοιλοτικές πιέσεις).
Παρέχει, δηλαδή, σημαντικές πληροφορίες όσον αφορά στη διάγνωση και την παρακολούθηση πολλών παθήσεων της καρδιάς, όπως είναι ακόλουθες:

 • Στεφανιαία Νόσος
 • Καρδιακή Ανεπάρκεια
 • Βαλβιδοπάθειες
 • Μυοκαρδιοπάθειες
 • Μυοκαρδίτιδες
 • Παθήσεις του περικαρδίου
 • Πνευμονική Υπέρταση
 • Καρδιακές μάζες
 • Παθήσεις αορτής
 • Συγγενείς καρδιοπάθειες

Η εξέταση είναι ανώδυνη και ασφαλής και διαρκεί 15 λεπτά έως 1 ώρα, ανάλογα με την περίπτωση. Δεν χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη προετοιμασία και τα αποτελέσματα ο ασθενής τα λαμβάνει μετά το τέλος της εξέτασης.

Test Κόπωσης

Η δοκιμασία κόπωσης (Test κόπωσης) είναι μια αναίμακτη εξέταση που χρησιμεύει τόσο στη διάγνωση όσο και στην παρακολούθηση της στεφανιαίας νόσου. Ο εξεταζόμενος υποβάλλεται σε ελεγχόμενη σωματική άσκηση (βάδιση σε κυλιόμενο τάπητα σύμφωνα με συγκεκριμένο πρωτόκολλο) κατά τη διάρκεια της οποίας παρακολουθείται συνεχώς το ηλεκτροκαρδιογράφημα και η αρτηριακή πίεση, ενώ παράλληλα αξιολογούνται και τυχόν αναφερόμενα ενοχλήματα. Κατά τη δοκιμασία αυξάνονται τόσο η καρδιακή συχνότητα όσο και η αρτηριακή πίεση, με αποτέλεσμα την αύξηση του καρδιακού έργου. Όταν αυξάνεται το καρδιακό έργο σε ασθενείς με στεφανιαία νόσο, μπορεί να αναδειχθεί ισχαιμία με κλινικά (θωρακικός πόνος – στηθάγχη) ή/και εργαστηριακά ευρήματα (ηλεκτροκαρδιογραφικές ισχαιμικές αλλοιώσεις, αρρυθμίες).

Πριν από τη διενέργεια δοκιμασίας κόπωσης είναι σημαντικό να εκτιμάται η πιθανότητα να έχει κάποιος στεφανιαία νόσο, ώστε να επιλέγονται οι κατάλληλοι εξεταζόμενοι, καθώς η εξέταση έχει συγκεκριμένη διαγνωστική αξία. Επομένως, η δοκιμασία έχει μεγαλύτερη διαγνωστική αξία εάν γίνει σε ασθενείς που έχουν εμφανίσει ύποπτα συμπτώματα (π.χ. πόνο στο στήθος κατά την κόπωση) ή σε όσους έχουν παράγοντες κινδύνου για στεφανιαία νόσο (π.χ. κάπνισμα, σακχαρώδη διαβήτη, αρτηριακή υπέρταση, υψηλή χοληστερίνη, οικογενειακό ιστορικό στεφανιαίας νόσου).

Οδηγίες για τους εξεταζόμενους:

 • Να είναι νηστικοί (τουλάχιστον για δύο ώρες πριν από την εξέταση)
 • Να αποφύγουν τον καφέ και το αλκοόλ πριν από την εξέταση
 • Να φορούν κατάλληλα παπούτσια-ρούχα για έντονο περπάτημα
 • Να ενημερώσουν το γιατρό εάν λαμβάνουν κάποια φαρμακευτική αγωγή, ώστε εάν χρειασθεί να τροποποιήσουν κατάλληλα την αγωγή που λαμβάνουν πριν από την εξέταση.
Ηλεκτροκαρδιογράφημα (ΗΚΓ)

Το ηλεκτροκαρδιογράφημα (ΗΚΓ) είναι μια απλή και γρήγορη εξέταση που γίνεται με ειδικό μηχάνημα που ονομάζεται ηλεκτροκαρδιογράφος. Ο ηλεκτροκαρδιογράφος είναι ένα ευαίσθητο βολτόμετρο που καταγράφει μέσω ηλεκτροδίων τις διαφορές δυναμικού στην επιφάνεια του σώματος οι οποίες προκύπτουν κατά την λειτουργία της καρδιάς.

Με το ΗΚΓ μπορούμε να διαγνώσουμε τόσο οξείες καταστάσεις (π.χ. οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου) όσο και χρόνιες παθήσεις (π.χ. χρόνια κολπική μαρμαρυγή). Παρόλη την εξέλιξη της Τεχνολογίας, το ΗΚΓ σε συνδυασμό με το λεπτομερές ιστορικό και την ενδελεχή κλινική εξέταση αποτελούν ακόμη το βασικό διαγνωστικό εργαλείο στα χέρια του καρδιολόγου για μια πληθώρα καρδιακών παθήσεων όπως είναι οι ακόλουθες:

 • Αρρυθμίες
 • Ισχαιμία & Έμφραγμα του μυοκαρδίου
 • Υπερτροφία των καρδιακών τοιχωμάτων
 • Μεταβολικές διαταραχές
Holter Ρυθμού

Το Holter ρυθμού 24ώρου ή/και 48ώρου είναι μια μικρή φορητή συσκευή, η οποία μέσω συνδεδεμένων ηλεκτροδίων στο στήθος του εξεταζόμενου, καταγράφει τον καρδιακό ρυθμό για 24 ή/και 48 ώρες, και ακολούθως επιτρέπει την ανάλυση του με ειδικό πρόγραμμα στον υπολογιστή του ιατρού. Δηλαδή αποτελεί μια συνεχής καταγραφή ηλεκτροκαρδιογραφήματος διάρκειας 24 ή 48 ωρών.

Αποτελεί μια χρήσιμη εξεταστική μέθοδο, η οποία μπορεί να αναδείξει παροδικές διαταραχές του ρυθμού της καρδιάς. Πολλές φορές ο ασθενής διαμαρτύρεται για συμπτώματα μικρής διάρκειας (π.χ. αίσθημα παλμών, λιποθυμικά επεισόδια, ζάλη). Το ηλεκτροκαρδιογράφημα που πραγματοποιείται είναι συνήθως φυσιολογικό, καθώς είναι μικρής διάρκειας καταγραφή. Εφόσον από το ιστορικό υπάρχουν στοιχεία που συνηγορούν για κάποια επεισόδια αρρυθμίας, το Holter ρυθμού με την 24ωρη ή/και 48ωρη καταγραφή μας βοηθά να διαπιστώσουμε εάν τα ενοχλήματα του ασθενούς οφείλονται σε πάθηση της καρδιάς.

Holter Πίεσης

Το Holter πίεσης είναι ένα φορητό ηλεκτρονικό πιεσόμετρο το οποίο μετράει αυτόματα την αρτηριακή πίεση ανά δεκαπέντε ή τριάντα λεπτά και την καταγράφει για 24 ώρες. Ακολούθως, ο καρδιολόγος διαβάζει στον υπολογιστή τις διαδοχικές μετρήσεις και τα στατιστικά τους. Αποτελεί μια έγκυρη εξέταση, η σημασία της οποίας τονίζεται και στις πρόσφατες Ευρωπαϊκές Κατευθυντήριες Οδηγίες.

Η αρτηριακή πίεση του ανθρώπου εμφανίζει διακυμάνσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας, ανάλογα με τη σωματική του δραστηριότητα, τη θέση του σώματός του καθώς και την ψυχολογική του κατάσταση. Επομένως, το Holter πίεσης είναι μια χρήσιμη εξέταση σε περιπτώσεις όπου οι μετρήσεις της πίεσης στο ιατρείο και στο σπίτι παρουσιάζουν μεγάλες αποκλίσεις (υπέρταση της λευκής μπλούζας ή κεκαλυμμένη υπέρταση). Επίσης, είναι ωφέλιμη εξέταση σε καταστάσεις νυκτερινής υπέρτασης, στη διερεύνηση επεισοδίων υπότασης, σε πιθανή προ-εκλαμψία σε εγκύους και στη διάγνωση ανθεκτικής υπέρτασης.

Επίσκεψη Κατ’ Οίκον

Στο ιατρείο διατίθεται σύγχρονος φορητός υπερηχοκαρδιογράφος (triplex καρδιάς) της General Electric (GE), καθώς επίσης και φορητός ηλεκτροκαρδιογράφος (GE-MAC 600), ώστε να παρέχεται η δυνατότητα πλήρους καρδιολογικού ελέγχου στο σπίτι. Με το σύγχρονο αυτό φορητό εξοπλισμό εξασφαλίζεται η καρδιολογική κάλυψη σε μη περιπατητικούς ασθενείς καθώς και σε ηλικιωμένους ανήμπορους να μετακινηθούν. Παρέχεται υπεύθυνη αντιμετώπιση κάθε επείγοντος περιστατικού 24 ώρες το 24ωρο.

Back To Top